bingMicrosoft je jučer predstavio novu značajku svoje Bing tražlice, Linked Pages. Značajka je itekako interesantna pogotovu onim Facebook korisnicima koji žele da kontroliraju koje njihove web stranice, profili i blogovi trebaju da se pojave u rezultatima Bing pretrage. Dakle, želite li se promovirati ili držati svoje druge web sajtove u tajnosti, ova nova značajka će vam dati određenu razinu kontrole.

Linked Pages zahtijeva Facebook račun, ali njega možete koristiti i za upravljanje svim svojim web stranicama a ne samo vašeg Facebook profila.

Da bi iskoristili mogućnosti koje ova značajka nudi potrebno je da odete na Linked Pages stranicu, kliknite na Get Started gumb i prijavite se na svoj Facebook račun. Tada ćete biti zamoljeni da date Bing-u dozvolu da postuje na Facebook.

Vidjet ćete Linked Pages popis koji upućuju na elemente kao što su Facebook račun, LinkedIn profil, Twitter blog i Google + stranica. Također, tu će se pojaviti i vaši blogovi i ostale vaše stranice.

Da bi odredili koje stranice će vaš Facebook prijatelji moći pronaći na Bing-u potrebno je da kliknete na gumb “Link to me”.

Sa ovom novom značajkom korisnici mogu da linkuju na stranice koje su zaista njegove a ne netkog drugog.

Microsoft je napravio i video tutorial koji treba da pruži vešto više informacija o tome kako da koristite ovu novu značajku.

Mnogi se pitaju za koga je ova značajka korisna, zašto blokirati neke stranice, nije li davanje dozvole Bingu da postuje na Facebook umjesto vas previše kontrole u rukama Microsoft-a i trebaju li se obavjestiti oni kojima je onemogućeno da vide neki sadržaj?

Na kraju svatko treba da odlući da li želi da koristi ovu Linked Pages značaju ili ne.