Google

Kompanija Google pokrenula je Google + Share dugme. Ovo novo dugme može se ugraditi na vaš sajt ili blog, poput Facebook ili Twitter dugmeta za delenje, i tako omogućiti vama i vašim posetiocima da lako delite sadržaj direktno na Google +.

Ono što čini Google + dugme za delenje različim od ostalih je to što možete da kliknete za delenje sadržaja više puta i sa različitim ljudima.

Evo kako ovo novo Google + dugme za delenje izgledati pre nego što kliknete na njega:

google-plus-share-button

Kao što možete videti, prikazan je broj delenja zajedno sa nekim istaknutim prijateljima koji su već delili istu stranicu. Ako želite, istu stranicu možete deliti više puta.

google-plus-share2

Kada vaši posetioci dođu preko nečeg interesantno na vaš sajt, svakako da želite da ih ohrabrite da vam daju jednostavnu podršku, poput klika na +1 dugme. Drugi put međutim, želite da pomognete posetiocima da vaš sadržaj odmah podele sa svojim prijateljima. Sa novim Google + Share dugmetom upravo to ćete im omogućiti. Kada se klikne na delenje sadržaja, boja dugmeta se menje sa crvene na belu i obratno. Nova dugme pridružuje se Google +1 dugmetu koje korisnicima Google + društvene mreže omogućava da izraze svoju podršku određenom sadržaju,

naveo je Rick Borovoy iz Google +.

Novo dugme se može preuzeti sa Google developer sajta.