google naocale

Nastavljajući trend pretvaranja znanstvene fantastike u stvarnost, Google je danas službeno prezentirao svoje “augmented reality” naočale.

Project Glass donosi naočale koje će vam omogućiti da radite mnoge stvari koje možete da radite sa svojim pametnim telefonom bez korištenja nekog zasebnog uređaja.

Google još uvijek nije objavio kada bi se ove naočale mogle naći u prodaji, ali kompanija navodi da su njeni zaposlenici već počeli da ih testiraju u javnosti.

U videu koji je Google objavio danas prikazano je kako sa naočalama možete fotografirati, vidjeti smjer kretanja, čekirati se na lokaciju, pa čak i obavljati video razgovore.

Odlučili smo da ovo podjelimo sada jer želimo da razgovoramo i čujemo vaša mišljenja. Sa nekoliko fotografija želimo da pokažemo kako ova tehnologija može izgledati a sa videom demonstriramo što sve možete učiniti sa njom,

navodi se na Google + stranici ovog projekta.

google naocale3

Google testira različite dizajne za naočale, želeći da ih učini što je moguće više nenametljivim i privlačnim za korisnike. Navodno se testira i model koji bi se mogao koristiti preko postojećih naočala.

Ove naočare omogućavaju da koristite tehnologiju na jedan sasvim jedinstven način. Ako želim da nešto fotografirati ne morate iz džepa izvaditi svoj ​​telefon da bi to uradili, sada je dovoljno da pritisnite tipku na vrhu naočala i to je to,

navodi jedan od zaposlenika koji testira naočale.