pete cashmore

Već neko vreme kruže glasine da medijska kuća CNN želi da kupi socijal-medijski blog Mashable i da je navodno spremna da plati 200 miliona dolara. Juče je nekoliko izvora potvrdilo da se zaposleni u Mashable već nekoliko dana spremaju za ovo preuzimanje.

Glasine da CNN pregovara o kupovini Mashable prvi put su se pojavile u martu. Tada se špekulisalo o poslu vrednom oko 200 miliona dolara, međutim izvori navode da se pregovara o znatno manjoj cifri.

Dogovor oko preuzimanja navodno je već 80 odsto dogovoren. Još se ne zna tačno šta je već dogovoreno a šta nije ali izvori navode da rukovodioci u Mashable imaju intenzivne sastanke na kojima se raspravlja koja odeljenja će biti integrisana u CNN a koja ne. Prema navodima izvora, malo je verovatno da će odeljena za marketing i oglašavanje opstati ako do konačnog dogovora dođe.

Pete Cashmore je 2005 godine pokrenuo tech blog Mashable iz svoje kuće u Aberdinu, Škotska koji je izrastao u kompaniju koja sada ima na desetine zaposlenih. Mashable ima više od 50 miliona pregledanih strana i oko 20 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno. Blog je skoro potpuno u vlasništvu osnivača i izvršnog direktora, Pete Cashmore, dok nekoliko zaposleni imaju male udjele.

Izvori navode da će veoma brzo biti poznato da li će socijal-medijski blog Mashable postati vlasništvo medijske kuće CNN ili će se desiti nešto neočekivano što bi rezultiralo prekidom pregovora.