unreal4

Kompanija Epic Games danas je zvanično predstavila svoju Unreal Engine 4 tehnologiju. Novi engine koji će biti osnova za novu eru grafičke tehnologije u video igarama. Od donosi nova dostignuća u kvaliteti grafike u video igrama stvarajući prilično fascinantne slike.

Tehnologija bi mogla da bude osnova za igre koje će raditi na budućim vrhunskim kućnim računarima ili konzolama sledeće generacije, kao što su one koje Microsoft i Sony treba da pokrenu u budućnosti. Prethodna generacija Unreal Engine 3 izašla je pre šest godina za PC, Xbox 360 i PlayStation 3, pokrenula je lavinu prekrasnih igara u celoj industriji. Kompanija kreira svoje igre ali takođe licencira i svoj engine svim zainteresovanim.

Engine obuhvata Kismet 2, vizuelni editor skripti koji omogućava umetnicima i developerima da editovanje Koda vide u realnom vremenu na flow chart i u samoj igri. Ovo treba da rezultira sa mnogo većom produktivnošću umetnika nego što je to danas, a također znači i da neće morati da razumeju programerski kod da bi videli šta promene u njemu znače za njihovo umetničko delo.

Tehnologija može biti pokrenuta na grafičkoj kartivi Nvidia GeForce GTKS 680, koja je u ovom trenutku najbrža grafička kartica na svetu koja košta oko 500 dolara.

unreal4_statue

Slike predstavljene na demonstraciji pokazuje da engine može prikazati fantastične efekte. Ključna stvar kod ovih 3D animacija je to što su one dinamične, što znači da se mogu menjati u hodu, a takođe su i u realnom vremenu, što znači da može momentalno da proizvede sve vrste pokreta i aktivnosti na ekrana.