Larry-Ellison-BMW-Oracle-001

Šesti najbogatiji čovek na svetu upravo je kupio jedan od osam Havajskih ostrva. Izvršni direktor kompanije Oracle, Larry Ellison, kupio je 98 posto šestog po veličini Havajskog ostrva koje se proteže na 141 kvadratni kilometaru. Novo mesto na kom će Larry Ellison moći usidriti svoju jahtu je otok Lanai.

Prvi čovek kompanije Oracle otok kupuje od multi-milijardera David Murdock za oko 500 miliona dolara, prema prethodnom izvješću iz Maui Times.

Havajsko ostrvo Lanai poznato je po svojim centrima, golf terenima i Garden of the Gods, i smatra se jednim od najprimamljivijih Havajskih ostrva.

Guverner ovog Havajskog ostrva očekuje da će promena vlasnika dovesti do novih radnih mesta i većeg priliva novca, navodeći da je dosadašnji vlasnik David Murdock poslednjih nekoliko godina gubio između 18 i 25 miliona godišnje.

Ova kupovina ostrva uopšte nije nekarakteristična za Larry Ellisona. Zloglasni ekscentrik je milijarder poznat po trošenju svog novca na stvari poput luksuznih jahti, privatnih aviona, automobila a u jednoj situaciji kupio je čak i polovina celog teniskog turnira.