facebook-promoted-posts

U svibnju su procurjele informacije da Facebook testira novu značajku koja korisnicima omogućuje da plate da bi njihov post bio istaknut njihovim prijateljima. Nova značajka je Facebook Promoted Post (Promovirani Post). Facebook je postavljanjem Promoted Posts izravno u korisnikov News Feed zamaglio liniju između plaćenog oglašavanja i organskih postova. Za brandove koji su se gubili u mnoštvu postova koje korisnik primi u svoj News Feed, ovo je itekako potrebna mogućnost u oglašavanju na Facebook-u.

Community Managers također sada imaju pristup osnovnim Promoted Post alatima za određivanje položaja oglasa, na stranici branda dok su prijavljeni kao administratori. Prije nego što uključite Promovirane postove, postoji nekoliko stvari koje marketeri trebaju znati.

Promoted Posts značajka vremenski je ograničena

Nakon što se post nađe na Timeline-u Stranice, Community Managers imaju mogućnost promicanja tog posta sa 10, 20 ili 30 dolara, to će trajati tri dana i automatski će biti optimiziran za CPM.

1

Važno je napomenuti da ova značajka postaje dostupna nakon što objavite post i to samo na kratko! Ako se u kratkom vremenskom roku ne odlučite na promoviranje posta, kasnije nećete imati mogućnosti. Promicanje starijih postova neće raditi jer vam ova značajka neće biti dostupna.

Promjenite naziv posta u platformi za upravljanje oglasima kako bi se lakše snalazili

Facebook automatski generira naziv oglasa sa ID brojem posta. Stoga je bitno, radi lakšeg snalaženja, preimenovati oglas. Također, budite u skladu sa konvencijom imenovanja, osobito sa promoviranim postovima, da bi ih grupirali na stranisu “Sve kampanje”.

Podesite ciljanje Promoviranih postova

Dok mijenjate naziv oglasa za Promovirani Post, provjerite ciljanje. Facebook će po defaultu ciljati mnoge zemlje koje vas vjerojatno neće interesirati. Potrebno je da to proverite i eventualno nešto dodate ili oduzmete.

a

Automatska promocija posta

Facebook sada ima opciju “Always promote my most recent post” (Uvijek promovirati moj najnoviji post), koja može predstavljati veliku mogućnost za neke Facebook marketere, ali isto tako predstavlja i način da za veoma kratko vrijeme potrošite sav svoj budžet.

autopost

Facebook Promotet Post su novi način dopiranja do korisnika tj. kupovine puta za vaš post prema News Feed-u korisnika koji treba da rezultira sa dovođenjem posjeta na vaš sadržaj.

Što mislite o samoj ideji promoviranja posta? Samo jedan u nizu načina online zarade za Facebook ili marketinški alat koji ima potencijal?