twitter alat za backup tweetsa

Twitter radi na razvoju novog alata koji će korisnicima omogućavati da download-uju sve tweet-ove koje su ikada postovali na Twitter. "Radimo na alatu koji će korisnicima omogući izvoz svih svojih tweet-ova. Korisnici će sa Twitter-a moći da preuzmu datoteku svih svojih tweet-ova", izjavio je izvršni direktor Twitter-a, Dick Costolo.

Do sada su korisnici mogli pretraživati unazad samo poslednjih nekoliko hiljada postova. A što se tiče drugih sajtova i aplikacija koje su korisnicima omogućavale da backup-uju svoje tweet-ove, njihova usluga prilično je skupa.

Ostale društveno-medijske kompanije, kao što je Facebook, već imaju svoje korisničke backup sisteme. Twitter-ov rast popularnosti i njegovo establiranje kao mreže za komuniciranje i međunarodne vesti očigledno je stvorilo veću potražnju za sličnom vrstom funkcije za izvoz sadržaja. Treba reći da Twitter ima više od 500 miliona korisnika.

Novi alat će korisnicima omogućavati pregledavanje svojih tweet-ova ali ne i pregledanje starijih postova drugih korisnika. Ovo je veoma značajno zato što se kompanija nalazi u sred parnice sa državom New York zbog tweet-a jednog Wall Street demonstranta, u kojoj Twitter odbija da preda istoriju tweet-ova ovog demonstranta.

Dick Costolo nije mogao da kaže kada će ovaj alat postati dostupan korisnicima, sve što je rekao jeste sa se alat nlazi u fazi razvoja.