GooglePanda

U posljednje vrijeme Google je stvario veliku konfuziju kod SEO webmastera sa svojim zbunjujućim upozorenjima vezanim za neprirodne linkove. Sinoć je kompanija Google putem Twitter-a objavila da će najnovije ažuriranje njenog Panda algoritma biti pokrenuto danas. Iako kompanija navodi da će ovo njnovije Panda ažuriranje utjecati samo na oko jedan posto rezultata pretraživanja, mnogi se pribojavaju da će to dovesti do dodatne konfuzije kod optimizacije za Internet tražilice.

google panda

Prema nekoj računici ovo je Panda Update 3.9. Posljednji Panda Update dogodio se prije mjesec dana. Prošli tjedan, kompanija je objavila da je njen Panda algoritam počeo da utječe i na rezultate pretraživanja na Japanskom i Korejskom jeziku. Tada je također putem Twittera kompanija Google priopćila da ovo ažuriranje neće utjecati na druge jezike te da će imati utjecaj na manje od 5 posto upita.

panda japan

Google je objavio prvi Panda update u veljači 2011 godine sa ciljem da se iz rezultata pretraživanja uklone sajtovi sa nekvalitetnim sadržajem.

Panda update želi da nagradi web sajtove koji imaju visok kvalitet sadržaja na svojim stranicama. Na svom blogu Google je objavio vodič za izgradnju visoko-kvalitetnih sajtova u kome kompanija pojašnjava kreiterije koje treba da zadovolji vaš web sajt.