arcane-empires

Odluka kompanije Kabam da stratešku igru ponudi korisnicima iPhone pokazala se kao veliki uspeh s obzirom da je Kingdoms of Camelot: Battle for the North mesecima bila dominantna na Apple App Store. Kompanija Kabam odlučila je da pokrene potpuno novu igru, Arcane Empires, kako za iOS (iPhone, iPad i iPod Touch) tako i za Android korisnike.

Gaming kompanija Kabam, poznata je po svojim vrlo popularnim Facebook igrama. Izvršni direktor kompanije Kabam Kevin Chou izjavo je da kompanija pokušava da pronađe igrače gde god da su, na bilo kom uređaju ili operativnom sistemu. Ovaj potez takođe pokazuje da kompanija napreduje sa svojom strategijom proširenja izvan okrilja Facebook-a. Prelazak na iOS bi prema svim predviđanjima mogao povećati prihode kompanije Kabam u 2012 za više od 50 odsto u odnosu na prošlogodišnjih oko 100 miliona dolara.

Arcane Empires je strateška igra slična Battle for the North koja je namenjena ljubiteljima srednjovekovne fantastike dok je Arcane Empires zasnovana na žanru koji uklapa naučnu fantastiku i fantaziju Viktorijanskog doba. U masovnoj multiplejer strateškoj igri, vi ste deo epskog, civilnog ratom razorenog sveta. Morate da se izgradite civilizaciju, razvijete saveze i vodite ratove protiv neprijatelja.

Većina prihoda prošle godine došla je sa Facebooka, međutim nakon što je Facebook nametnuo 30 odsto naknade za developere zahtevajući koriste virtuelnu valutu Facebook Credits, kompanija Kabam odlučila se na promenu svoju strategije i širenje izvan najveće društvene mreže.

Kabam se proširio na iOS, Kongregate.com, Google+, Amazon, Kabam.com, Steam i druge platforme tako da sada više od 70 odsto prihoda dolazi sa platformi van Facebook-a.