konferencija webfest.me 2012

Po drugi put Budva će biti domaćin regionalne Web Fest konferencije posvećene Internet tehnologijama. Web Fest.ME je najveći regionalni Internet festival posvećen promociji i unapređenju Interneta i društva u celini. Radi se o skupu na kojem učestvuju vodeće regionalne Internet kompanije a govornici su neka od najznačajnijih svetskih imena iz oblasti Web tehnologija.

Web Fest.ME festival održava se po peti put a ove godine je to pod sloganom: LIFE IS WEB! (Život je Web).

Organizatori su za ovu godinu pripremili tri velika segmenta:

  1. Web Fest.ME takmičenje za najbolji regionalni Web sajt / Web projekat
  2. Web Fest.ME konferencija sa zanimljivim događajima i poznatim svetskim stručnjacima iz oblasti Web industrije koji će nastupiti kao govornici 21. i 22. septembra u hotelu Splendid, Budva
  3. WebUp.ME takmičenje za najbolji regionalni startup

Organizatori su objavili da će najbolji startup WebUp.ME takmičenja dobiti priliku da predstavi svoj projekt na TechCrunch Disrupt 2013, koji će se održati u New York-u. Ovo je velika stvar za svaki startup jer će na TechCrunch Disrupt imati mogućnost da stupi u direktan kontakt sa ozbiljnim investitorima a tu je i prilika da se na TechCrunch Disrupt Battlefield takmičenju bori za glavnu nagradu od 50.000 dolara.

Dvodnevna konferencija pored regionalnih eksperata okupiće se i neka veoma poznata imena svetske Internet scene. Neki od njih su Hakon Wium Lie, izumitelj CSS-a i CTO kompanije Opera, zatim Ryan Freitas, osnivač About.me i i jedan od svetskih pionira dizajniranja Web servisa na osnovu korisničkog iskustva, Carolina Rossi iz Start-Up Chile, programa koji sarađuje i sa The Next Web-om, Brian Vong, milioner od 21 godine, osnivač Kiip.me, Ruth Burr iz kompanije SEOMoz i mnogi drugi.

Oni će sa učesnicima na konferenciji podeliti svoja iskustva, energiju i entuzijazam. Govoriće o tome kako započeti i voditi Internet poslovanje i kako se približiti korisniku.

Jedan od glavnih govornika na konferenciji Web Fest. ME 2012 biće Internet guru Ryan Freitas. Osim što je poznat kao osnivač kompanije About.me treba reči da je on predvodio dizajnerske i strateške timove na projektima poput MySpace, Turner, Plazes, Oracle, Flickr, Six Apart, BitTorrent, Foxmarks, Ning, and Socialtext tokom rada u Adaptive Path, gde je postao svetski poznat i priznat guru za interaktivni dizajn i UX koncept primjene.

Ryan Freitac će na Web Fest.ME 2012 festivalu govoriti u petak, drugog dana konferencije.

Organizatori naglašavaju da kao i do sada očekuju da će Web Fest.ME 2012 inspirisati učesnike te da će oni tu energiju uspešno preneti dalje.

Prijavljivanje za startup takmičenje WebUp.ME već je počelo i očekuju se prijave projekata iz cijelog regiona. Više informacija o festivalu i pomenutim segmentima na zvaničnom Web Fest.ME sajtu.