amazon-nokia-partneri=mapiranje

Kompanija Amazon sklopila je partnerstvo sa Nokia koje podrazumjeva korišćenje njene tehnologije mapiranja u novom Kindle Fire tabletu.

Ova vijest dolazi mjesec dana nakon što je Amazon kupio UpNext, kompaniju specijaliziranu za izradu 3D mapa gradova. Ono što je ključno kod ovog partnerstva jeste da ono omogućuje Amazon-u da iskoristi kupnju UpNext i kreira vlastitu aplikaciju za mapiranje. To svakako znači da Amazon izbjegava korištenje Google-ove tehnologije mapiranja.

Amazon nije jedini koji izbjegava ili želi da izbjegne korišćenje Google Maps pa tako i određeni utjecaj koji bi Google imao. Kompanija Apple napravila je sličan potez kada je objavila svoju aplikaciju za mapiranje u iOS 6. Isto tako, sarađujući sa kompanijom Nokia, Amazon će biti mnogo bliskiji sa Microsoft-om koji će također koristiti Nokia tehnologiju za mapiranje u svom novom operativnom sustavu Windows Phone 8.

Amazon jednostavno ne želi potpasti pod bilo kakav utjecaj Google-a koji se sa svojim Nexus 7 tabletom direktan konkurent njegovom fantastičnom tabletu, Kindle Fire.

Amazon je najavio da će u utorak predstaviti novi Kindle Fire koji bi trebao nastaviti čudesni put uspjeha svog prethodnika. Naime najveći online trgovac, Amazon, objavio je da je za devet mjeseci od svog predstavljanja Kindle Fire rasprodat. Amazon tvrdi da je za 9 mjeseci prodato 5 milijuna Kindle Fire, te da je svaki peti tablet u SAD, Amazon Kindle Fire.

Iako Kindle Fire radi na Androidu, on u stvari uopće nije "Android tablet". Radi se o verziji Android-a koju je Amazon učinovito prilagodio svojim potrebama tako da se radi o vlastitoj platformi koja mu daje gotovo potpunu kontrolu nad onim što se događa sa njim. To je razlog zašto je Amazon kreirao svoj vlastiti App Store za Kindle Fire. Amazon koriristi Android, ali to ne znači da je Google-ov saveznik.