novi-Samsung-Galaxy-Note-II

Kompanija Samsung predstavila je novi Galaxy Note II na sajmu elektronike IFA u Berlinu.
Prethodni Note kojeg je Samsung predstavio prošle godine fascinirao je sve sa svojim velikim ekranom od 5,3 inča pa je dobio i nadimak “phonebet” koji je kombinacija reči telefon i tablet.

Samsung Galaxy Note II dolazi sa još većim ekranom od 5,5 inča. Ovaj pametni telefon ima četverojezgreni (quad-core) procesor na 1,6 GHz i 2 GB RAM-a a ekran podržava rezoluciju od 1280 x 720 piksela. Note II ima dve kamere od kojih je zadnja od osam megapiksela a na predna od 1,9 megapiksela.

Galaxy Note II će biti i prvi Samsung telefon koji će koristiti operativni sistem Android 4.1 poznat i kao Jelly Bean. Sa poboljšanim procesorom i ekranom, Samsung je takođe unapredio i bateriju, sa 2500 mAh do 3100 mAh.

Jedna od najvećih kritika upućenih Galaxy Note u ovih godinu dana odnosila se na dodavanje olovke. Novi Galaxy Note II deblji je od svog prethodnika i u donjem uglu uređaja sadrži olovku poznatu kao S Pen. Čim je izvadite, uređaj će da je registruje te će odmah omogućiti određene funkcionalnosti. Kada pređete sa S Pen nekoliko milimetara iznad ekrana, možete da pregledate emailove, unose kalendara ili video snimke.

Takođe, postoji jedan taster na S Pen, koji se može koristiti za isecanje slika, teksta i slično, u bilo kojoj aplikaciji kako bi to sačuvali u svojoj galeriji ili poslali u poruci prijatelju.

Samsung Galaxy Note II će u oktobru krenuti iz Evrope i Azije u osvajanje svetskog tržišta. Galaxy Note II biće dostupan u mramorno beloj i titanijum sivoj boji i radiće na 3G i 4G mrežama.