samsung galaxy note 10.1

Kompanija Samsung Electronics objavila je da će krajem ovog mjeseca početi sa isporukom ​​svog novog Galaxy Note 10.1. Novi Samsung Galaxy Note osim što će imati značajno veći zaslon od svog predhodnika imat će i jači procesor od onoga koji je ranije najavljivan.
U veljači je u Barceloni, na Mobile World Congress-u kompanija otkrila da će novi Galaxy Note biti dostupan korisnicima do kraja godine te da će uređaj imati 1.4 GHz dual-core procesor. No kompanija Samsung očito je osjetila da to nije dovoljno za takmičenje sa najnovijim iPad ili sa već najavljenim Android tabletima.

Samsung Galaxy Note 10.1 isporučivat će se sa 1.4 GHz quad-core procesorom i softverskim značajkama preuzetim od Galaxy S III. Najznačajniji napredak učinjen je po pitanju veličine zaslona koji je sada 10,1 inč i ima rezoluciju 1280 x 800 piksela, dok je prethodi Galaxy Note imao zaslon veličine 5,3-inča.

Galaxy Note 10.1 dolazi sa Samsung-ovom olovkom (S Pen stylus), koja omogućuje korisnicima da pišu i crtaju po cijelom ekranu. Uređaj dolazi u nekoliko modela, model opremljen samo sa WiFi, model opremljen sa WiFi i 3G HSPA + i model opremljen sa WiFi i LTE, koji će se pojaviti nešto kasnije ove godine.

Također, Samsung Galaxy Note 10.1 težit će 597 grama i imat će prostor za pohranu veličine 16, 32 i 64 GB koji će se moći proširiti sa microSD karticom. Uređaj također ima 2 GB RAM-a, a tu su i dvije kamere, s rezolucijama od 5 megapiksela i 2 megapiksela.

Samsung Galaxy Note 10.1 prvo će postati dostupan kupcima u Južnoj Koreji, Njemačkoj, SAD-u i Velikoj Britaniji, a zatim će postupno dolaziti i na druga tržišta. Cijena za sada nije objavljena.