Foursquare

Foursquare, geo-lokacijska, check-in (prijavljivanje) aplikacija sada je svojim korisnicima još više olakšala da budu u toku sa kretanjem svojih prijatelja. Bilo da su u restoranu, tržnom centru ili šetnji, sada ćete vrlo lako moći da ih pratite.

Geo-lokacijska društvena mreža Foursquare danas je predstavila opciju obaveštavanja pod nazivom “Always On”. Ova nova funkcija omogućava članovima da primaju obaveštenja za svako “prijavljivanje” prijatelja koje odaberu u postavkama, čak i kada oni nisu u blizini.

Nova opcija je mali dodatak na uslugu koja je prethodno Foursquare korisnici dozvoljavala samo primanje obaveštenja o prijavljivanju prijatelja koji se nalaze u istom gradu.

Članovi mogu posetiti Foursquare profil nekog svog prijatelja i izabrati jednu od tri opcije u podešavanjima notifikacija:

  • Nearby (primanje notifikacije kada se prijatelj nalazi u blizini)
  • Off (isključena opcija notifikacija)
  • Always On (primanje notifikacije od ovog prijatelja bez obzira na to gde se on nalazi)

foursquare

Imajte na umu da je ova funkcija rezervisana samo za prijatelje tj. Foursquare članovi mogu aktivirati ovu opciju i dobijati stalna obaveštenja o prijavljivanju onih korisnika koji su prihvatili njihov zahtev za prijateljstvo.

Ova nova Foursquare funkcija jača ideju o tome da je Foursquare namenjen da bude iskustvo društvenog umrežavanja koje se deli samo sa pravim prijateljima, a ne sa nekim pukim poznanicima. Ako ništa drugo, ova nova funkcionalnost može inspirisati ljude da dodatno revidiraju liste svojih Foursquare prijatelja.