World Hack natjecanje

Facebook je danas objavio pobjednike svog Facebook Developer World Hack natjecanja, serija događaja koji su se održali diljem svijeta tijekom kolovoza i rujna 2012 godine. Nekoliko cjelodnevnih događaja koji su se održali diljem raznih gradova imali su za cilj poticanje kako novih tako i iskusnih programera na izgradnju aplikacija koje iskorištavaju Facebook platformu na neki način.

Svaki ovaj događaj Facebook je počinjao sa tehničkim sesijama usmjerenim na stvari poput Open Graph, iOS, Android, mobilnog Web-a i ostalo. Osoblje Facebook-a također je nudilo demonstracije i uzorak koda s ciljem da pomognu developerima u početku izgradnje svoje aplikacije a važno je reći da su developeri uvijek mogli zatražiti njihovu pomoć i savjet.

Ove godine, World HACK 2012 Roadshow je za dva mjeseca ugostio više od 2000 developera. Do kraja turneje, više od 16.000 radni sati rezultiralo je sa 330 aplikacija koje su demonstrirane prisutnima. Aplikacije koje su se razvijale na ovim događajima bile su usmjerene na razne teme, uključujući igre, glazbu, kuhanje i filantropiju.

Facebook Developer World Hack proglasio je tri aplikacije za Grand Prize pobjednike čiji su kreatori osvojili putovanje u Menlo Park, sjedište kompanije Facebook, gdje će se susresti sa Facebook-ovim inženjerima. Pobjednici su:

  1. Paperclip.io, tim iz Taipei. Paperclip.io indeksira i sortira stvari koje ste Like na Facebooku i diljem Web-a, tako da lako možete pregledavati svoje Like po kategorijama ili datumu Like-anja.
  2. Chained Story, tim iz Buenos Airesa. Chained Story je Web verzija igre pripovijedanja u kojoj igrači naizmjence dodaju rečenicu ili odlomak u priči. Završena priča može biti objavljena na timeline korisnika.
  3. BoostMate, tim iz Moskve. BoostMate analizira vaš Social Graph i veze koje imate sa svim svojim prijateljima, kreirajući rangiranje kome ste najbliži, s kim ste najmanje u interakciji i da li su ta interakcije bile pozitivne.

Facebook je također istaknuo nekoliko aplikacija koje je pokrenute tijekom natjecanja:

  • Moozo, Buenos Aires. Moozo pomaže restoranima u koordiniranju usluge, dopuštajući gostu da zatraži račun ili naruči putem mobilnog uređaja.
  • 100 Seconds, Varšava. 100 Seconds daje vam svakodnevno ažuriranje Facebook feed-a putem telefona.
  • Tank Siege, Barcelona. Tank Siege je multiplayer igra koja vam omogućuje da izazovete svoje prijatelje na simulirane runde borbe.
  • ShareNote, Bangalore. ShareNote je Android aplikacija koja vam omogućuje stvaranje, dijeljenje i sinkroniziranje bilješki sa svojim prijateljima. Ljudi također mogu skenirati bilješke sa svog telefona kamerom ili reproducirati bilješke naglas.
  • Loupe Cards, Vancouver. Napravite personalizirane rođendanske čestitke za svoje online prijatelje sa Loupe Cards.
  • Zwoup, Berlin. Zwoup vam omogućuje da koordiniraju svoje shopping liste s prijateljima i obitelji.
  • BFFQuiz, Moskva. BFFQuiz je igra koja će vam postaviti pitanja o prijateljima, njihovim Like, aktivnostima i navikama. Bodovi se osvajaju za svako ispravno odgovoreno pitanje o prijateljima na temelju njihovih interesa.