WorldHack2012

Facebook je najavio Developer World Hack 2012, seriju hackathon događaja za developera softvera koja će trajati dva meseca.

S obzirom na ogromno interesovanje koje vlada za događaje poput F8, kompanijine developer konferencije, i njenog Mobile HACK Roadshow, organizovanje više Facebook hackathona za više developera itekako ima smisla.

Budući da je interesovanje za ove događaje enormno, Facebook preporučuje da svi zainteresovani treba da se što pre registruju i na taj način obezbede svoje mesto na ovim predstojećim hakatlonima.

World HACK serija dizajnirana je da donese Facebook Developer priču novom skupu gradova, koji imaju brzorastuću i jednu od najaktivnijih developer zajednica na svetu. Ove godine ćemo kao priznanje najboljem timu sa svakog kontinenta omogućiti put u San Francisko, kako bi posetili naš kampus i upoznali se sa Facebook timom,

saopštila je kompanija Facebook.

Što se tiče World HACK serije, svaki događaj će trajati ceo dan. Od timova (ili solo programera) će biti zatraženo da hakuju na Facebook Open Graph, najbolja Facebook aplikacija osvaja nagradu.

Developera će takođe imati mogućnost da saznaju različite novosti vezane za kompaniju a tu su i tehničke sesije o socijalnom igranju, Open Graph i mobilnim aplikacijama. Demonstracije i uzorci Kod takođe će svim prisutnima biti na raspolaganju.

Prvi HACK događaj biće održan 23. avgusta u Ostinu, Teksas. Što se tiče Evrope, HACK turneja dolazi u četiri grada: Berlin, Barselona, Varšava i Moskva. Raspored događaja možete pogledati na zvaničnom sajtu.