svaki sesti vlasnik pametnog telefona u europi posjeduje i tablet

Mobilno tržište napreduje velikom brzinom. Sve je veća potražnja za pametnim telefonima i tabletima širom svijeta. Pa tako, prema istraživanju kompanije comScore, svaki šesti vlasnik pametnog telefona u Europi također posjeduje i tablet.

Kompanija za praćenje i mjerenje publike analizirala je podatke 5 ekonomskih najmoćnih zemalja u Europi (Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Velika Britanija), te je utvrdila da 53,7 posto njihovog stanovništva sada posjeduje pametni telefon.

Kompanija comScore navodi da to predstavlja gotovo 130 milijuna ljudi koji su koristili pametni telefon u posljednja tri mjeseca. Od ovih skoro 130 milijuna vlasnika pametnih telefona, njih 15,5 posto također posjeduje i tablet. Usporedbe radi, samo 9,3 posto vlasnika pametnih telefona prošle godine je posjedovalo tablet. Ova razlika od 6,2 posto je pokazatelj koliko brzo korisnici usvajaju tablete širom Europe.

Velika Britanija je lider, 17,7 posto vlasnika pametnih telefona posjeduje i tablet, dok u Njemačkoj samo 12,8 posto vlasnika pametnih telefona posjeduje i tablet.

Italija i Francuska imaju jednak omjer koji je nešto niži od prosjeka do kojeg je došla kompanija comScore.