bing desktop

Windows XP korisnici sada mogu da koriste mogućnost koju pruža Microsoft Bing Desktop aplikacija, pretražuju Web bez napuštanja svog desktop-a.
Jučer je objavljen Bing Desktop verzija 1.1 koji podržava sve verzije sustava Windows počevši od Windows XP.

Bing Desktop vam također omogućuje da postavite svoj desktop wallpaper u skladu sa slikom prikazanom na Bing početnoj stranici. Svaki dan, Windows Desktop Background će automatski promjeniti početnu stranicu sa slikom visoke razlučivosti iz Bing slika.

Sa Bing Desktop 1.1, možete se vratiti devet dana unazad kako bi omiljenu sliku ponovo postavili kao Windows Desktop Background, ili pregledavali slike prethodnih dana kada niste bili za računalom. Znači, kako se svaki dan bude mjenala Bing početna stranica, tako će se mjenjati i vaša desktop pozadina.

Bing Desktop ima okvir za pretraživanje (search bar) na vrhu, tako da možete unijeti upit za pretraživanje izravno sa svog desktopa. Potom će se otvoriti vaša tražilica sa rezultatima pretraživanja. Okvir za pretraživanje također nudi Top Content ikonu na koju možete kliknuti kako biste vidjeli najnovije vijesti, videa, slike i najpopularnije teme.

Okvir za pretraživanje možete premještati gdje god želite na zaslonu te ga minimizirati kada ga ne trebate. Također, možete ga staviti na vrh desktopa tako da je izvan vidokruga, vijet će se samo blijedi rub na koji klikneta kada želite vratiti okvir nazad u puni prikaz.

Bing Desktop aplikacija radi na sustavu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 i Windows 8, kao i na Windows Server 2008 i 2012, a dostupan je na engleskom, francuskom, njemačkom, kineski i japanskom jeziku.