Yahoo-oglasavanje

Yahoo Oglašavanje uvodi revolucionarnu novu oglasnu jedinicu, ubacivanjem Cene Po Lead-u (Cost-Per-Lead, CPL) oglas odmah ispod ispisa nekog sajta u okviru organskih rezultata pretrage.

Ovi novi oglasi kompaniji Yahoo pružaju mogućnost da zarade od pretrage odvojeno od zajedničkog posla online oglašavanja sa Microsoft-om, koje se pokazao vrlo razočaravajuće za kompaniju.

Novi format oglasa, koji može da prikuplja informacije kao što su demografija, e-mail adrese ili brojeve telefona, zove se Cena Po Lead-u za Pretragu (Cost Per Lead for Search) i jasno je označen kao "Oglas" sa nazivom oglašivača.

Oglašivači mogu da izaberu naslov, logo i do šest pojedinačnih polja koje korisnici treba da popune. Nakon što korisnici popune formu pojavljuje se tekst zahvale koji se takođe može prilagoditi.

Ovaj novi format oglasa već se pojavljuje za online dating sajt Match.com:

yahoo-predstavio-novi-format-oglasa-u-pretrazi

Nakon što korisnik popuni formu i dobije poruku zahvale, nova kartica se otvara automatski tako da osoba može završiti s popunjavanjem svog online dating profila.

yahoo predstavio novi format oglasa

Kompanija Yahoo navodi da će proveriti sve dostavljene podatke korisnika tako da oglašivači plaćaju samo za legitimne Lead-ove. Kompanija nije ulazila u detalje oko troškova samo da je navela da će cene zavisti od proizvoda i usluga i od veličine oglašivača.

Na stranici sa rezultatima pretrage pojaviće se samo jedan ovakav oglas. U situaciji kada se dva oglašivača nalaze na istoj stranici, biće prikazan oglas onoga koji je bolje rangiran. Ovi oglasi ne zavise od ključne reči, oni se pojavljuju svaki put kada se organski rezultat prikaže.