bluestacks.jpg

BlueStacks, startup poznat po dovođenju Android aplikacija na desktop računala, danas je objavio besplatnu beta verziju svog ​​App Player za Mac. Iako još uvijek nemaju mogućnosti da pokreću iOS aplikacije na OS X, Mac korisnici će sada moći na svojim računalima pokretati sve Android aplikacije kojih trenutno na Google Play Store ima oko 750.000.

Besplatna beta verzija App Player za Mac omogućuje Mac korisnicima da preuzmu i instaliraju svaku Android aplikaciju sa Google Play Store.

BlueStacks Windows klijent za pokretanje Android aplikacije na Windows računalima objavljen je u ožujku prošle godine, i prema posljednjim podacima do sada je instaliran na više od pet milijuna Windows računala.

BlueStacks virtualizira Android platformu za pokretanje mobilnih aplikacija, slično kako VMWare omogućuje pokretanje virtualizirane verzije desktop operativnih sustava. BlueStacks je patentirao ovu svoju tehnologiju za virtualiziranje nazvanu Layercake. Također, startup se udružio sa kompanijama Asus i AMD kako bi se Android aplikacije mogle pokretati na njihovim uređajima.

Iako većina ljudi vjerojatno i ne razmišlja o pokretanju mobilnih aplikacija na svojim osobnim računalima ipak, BlueStacks je koristan u onim rijetkim prilikama kada na osobnom računalu nemate ekvivalenta mobilnoj aplikaciji. Na primjer, trenutno ne postoji način da koristite Instagram bez iOS ili Android uređaja.

Novi App Player za Mac možete preuzeti na BlueStacks web sajtu.