Call of Duty Black Ops II zaradila milijardu dolara za 15 dana

Prošlog meseca Treyarch i Activision objavili su da je igra Call of Duty: Black Ops II u prva 24 sata ostvarila prodaju od 500 miliona dolara. To je za 20 odsto više nego što je ostvarila prošlogodišnja hit igra Modern Warfare 3.
Sada su se pojavili novi izveštaji koji otkrivaju da Call of Duty: Black Ops II za 15 dana prodaje širom sveta zaradila fantastičnih milijardu dolara. Cifra od milijardu dolara dostignuta je jedan dan brže nego Modern Varfare 3.

Koliko velik hit je igra Call of Duty: Black Ops II pokazuje i poređenje sa hit filmom Avatar, James Cameron-a iz 2009 godine, kojem je trebalo 17 dana prikazivanja u bioskopima da dostigne milijardu dolara.

Call of Duty: Black Ops II igra objavljena je 13. novembra i od tada su igrači već proveli 150 miliona sati igranja na Xbok Live i PlayStation Network.

Izvršni direktor kompanije Activision Blizzard, Bobby Kotick, navodi da je objavljivanje svakog izdanje igre Call of Duty u poslednjih šest godina predstavljalo jedan od najznačajnijih događaja u svetu zabave. On je napomenuo da od kada je objavljena prva igra u serijalu, kumulativni prihodi franšize od igrača širom sveta su veći od trenutne zarade koju je širom sveta ostvarilo 10 najboljih filmova u 2012 godini.