Psy Gangnam Style

Ono što se može smatrati znakom nadolazeće apokalipse jeste to što je video glazbenika poznatog kao PSY “Gangnam Style” danas dosegao milijardu pregleda na YouTube.

YouTube je druga najveća tražilica na svijetu koja zasigurno pomaže u dovođenju Web prometa, popularizaciji branda i u konačnici povećanju zarade. Upravo je to postigao Južnokorejski glazbenik PSY.

Svijet je potpuno poludio za “Gangnam Style”, u rujna je video dosegao 350 milijuna pregleda za samo 60 dana, nadmašivši Carly Rae Jepsen “Call me Maybe” kao najviralniji video svih vremena. Samo mjesec dana kasnije, “Gangnam Style”  je nadmašio i Justin Bieber “Baby” i tako postao najgledaniji glazbeni video svih vremena na YouTubeu.

Danas je postao i prvi video sa više od milijardu pogleda na YouTube.

YouTube blog potvrđuje ovo dostignuće i dodaje:

  • PSY je već bio popularan u Južnoj Koreji, ali u 2012 godini on postaje planetarno popularan širenjem “Gangnam Style”  od Seoula prema Americi i Europi. Glazbeni video je pregledan najmanje milijun puta u 75 zemalja, što ga čini jednim od najvećih svjetskih glazbenih senzacija ikad!
  • “Gangnam Style” je bio najtraženiji pojam na YouTube u 2012 godini. Samo tjekom jednog dana (6. listopada), “Gangnam Style” je pretraživan više od 5 milijuna puta.
  • Što se tiče poslovne strane, procjene govore da je “Gangnam Style” zaradio 8,1 milijuna dolara samo od YouTube oglasa. Treba reći i da je  pjesma preuzeta skoro 3 milijuna puta od srpnja.
  • Od kraja prošlog mjeseca, ljudi su sa iTunes pruzeli  “Gangnam Style” više od 600.000 puta pa tako PSY postao prvi Korejski glazbenik rangiran kao broj 1. na iTunes i to čak u 30 zemalja svijeta.

Na ovome se mora čestitati.