google-plus_thumb.jpg

Prema podacima koji dolaze iz Trendstream-ovog Global Web Index-a i koji se odnose na četvrti kvartal 2012 godine, Google+ je sada druga najpopularnija društvena platforma na Internetu. Facebook je i dalje neprikosnoven na prvom mjestu, Google-ova društvena mreža na drugom, Google-ov YouTube na trećem, dok je mikrobloging platforma Twitter na četvrtom mjestu po broju aktivnik korisnika.

Prema podacima istraživanja, najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook na kraju 2012 godine imao je 693 milijuna aktivnih korisnika štoo je značajno više od procijenjenih 343 milijuna aktivnih korisnika koliko je na kraju 2012 godine imao drugoplasirani Google+.

Google+ je tako postao popularniji od mikroblogging platforme Twitter. Ono što je možda mnogima iznenađenje jeste to da je ispred Twittera po popularnosti sada i YouTube koji je na kraju 2012 godine imao oko 300 milijuna aktivnih korisnika.

Vrijedi istaknuti da su aktivni korisnici i ukupni korisnici dvije potpuno različite stvari. Za ilustraciju, prema podacima istraživanj društvena mreža Facebook sada ima nešto više od milijardu korisničkih računa u više od 3o zemlja a otvorili su ih ljudi u dobi od 16 do 65 godina, međutim, istraživanje pokazuje da je “samo” 693 milijuna tih računa aktivno.

U svakom slučaju, kao što se može primjetit, Google, Facebook i Twitter čine sve više i više na integriranju svojih društvenih platformi sa svakodnevnim životima ljudi. Iako postoji veliki broj kritičara Google-ove društvene mreže Google+ ipak treba zamjetiti da je Google učinio dosta ali i da će trebati učiniti još više u svojoj borbi protiv Facebook-a.

google  postao druga najpopularnija drustvena mreza