ipad4 sa 128gb

Potvrđujući glasine koje su se pojavile proteklih dana, kompanija Apple jutros je i zvanično objavio nove iPad modele četvrte generacije sa skladišnim prostorom kapiciteta 128 gigabajta što je dvostruko više od dosadašnjih 64 GB. Prodaja ovih modela će početi 5. februara.

Novi iPad će biti dostupan u crnoj i beloj boji po ceni od 799 dolara za Wi-Fi model i 929 dolara za model koji ima mogućnost povezivanja sa Wi-Fi i mobilnom 4G mrežom. Tablet će se prodavati putem Apple-ove online prodavnice, Apple-ovih maloprodajnih objekata i odabranih prodavaca.

Kompanija Apple u svom današnjem saopštenju navodi da je povećanje skladišnog kapaciteta namenjeno korisnicima koji redovno moraju da rade sa velikim količinama podataka, kao što su 3D CAD datoteke, filmskim i muzičkih datotekama. Takođe, i korisnici Apple-ovog kancelarijskog paketa, iWorks, će svakako imati koristi od povećanja skladišnog prostora.

Poput ostalih modela, novi 128 GB iPad karakteriše A6X čip, 9,7-inčni Retina ekran kao i nedavno objavljeni iOS 6.1 firmware. Novi iPad proširuje trenutnu iPad familiju četvrte generacije pa će od 5. februara Apple korisnicima nuditi iPad verzije sa kapacitetom za skladištenje od 16 GB, 32 GB, 64 GB i 128 GB.

Sada sa duplo više kapaciteta za skladištenje i velikim izborom od preko 300.000 iPad aplikacija, kompanije, umetnici i svi ostali, imaće još više razloga da koriste iPad za sve svoje poslovne i lične potrebe,

saopštio je Phil Schiller, šef marketinga u kompaniji Apple.

Kompanija Apple takođe je potvrdila da je do sada prodala više od 120 miliona iPad-a i da se na Apple Store sada može pronaći više od 800 miliona iOS aplikacija.

Treba reći da novi 128 GB iPad sa svojom cenom od 799 dolara nije nešto što se može preporučiti većini potrošača ali za profesionalce, umetnike i sve druge koji trebaju da skladište velike datoteke, ovo je sasvim sigurno nešto što su priželjkivali. Takođe, važno je napomenuti da za razliku od mnogih Android tableta, pa čak i Microsoft-ovog Surface, Apple korisnicima iPad-a ne omogućava nadogradnju prostora za skladištenje.