Kompanija Zynga ugasiće 11 svojih igrica u cilju smanjenja troškova. Ove besplatne igricu ili više nisu popularne ili se radi o starijim naslovima koji se više ne mogu monetarizovati.

Prvi čovek kompanije Zynga Mark Pincus objavio je da će biti ugašene PetVille, koja je nekada imala milione obožavalaca. Pored PetVille, lista uključuje mobilni igre Mafia Wars Shakedown, ForestVille, Mojitomo i Word Scramble Challenge. Na Facebook-u se ovo odnosi na igre Vampire Wars (ugašena 5. decembra), Montopia (ugašena 21. decembra), Mafia Wars 2 (ugašena 30. decembra) i Indiana Jones Adventure World, koji će biti ugašena 14. januara.

Kompanija je lojalne PetVille igrače obavestile da imaju pravo na jednokratan, besplatan bonus paket u jednoj od igrica: Castleville, Chefville, Farmville 2, Mafia Wars ili Yoville.

Igrica PetVille imala je 1 milion mesečno aktivnih korisnika, dok je Mafia Wars 2 imala samo 200.000 mesečno aktivnih korisnika. Ovo su podaci analitičke kompanije AppData. Akcijama kompanije Zynga trguje se po ceni od 2,39 dolara za akciju, što je daleko ispod početne IPO (inicijalne javne ponude) cena koja je pre godinu dana bila 10 dolara.