Yahoo-oglasavanje.jpg

Nakon vrlo turbulentnih godina, dioničari kompanije Yahoo konačno mogu biti radosni s obzirom da da su dionice kompanije dostigle svoju najvišu cijenu od kolovoza 2008 godine. U novu godinu dionice kompanije Yahoo ulaze sa cijenom od 19,97 dolara.
Cijena dionica kompanijeYahoo pala je sa 29,66 dolara 2008 godine na najnižu razinu, ispod 10 dolara, da bi u novu godinu ušao sa cijenom od 19,97 dolara što je rast gotovo za trećinu od ljetos.

Novi izvršni direktor kompanije Marissa Mayer, koja je bivši rukovodilac kompanije Google, donijela je potrebnu svježinu i uzbuđenje u negadašnjeg Internet giganta.

Yahoo je nedavno pokazao svoj fokus, izašavši sa korejskog tržišta i gašenjem svog ​​glazbenog servisa u Kini, okrečući se profitabilnim proizvodima, što pokazuje preporod Flickr-a.

Marissa Mayer osim neophodnih rezova u kompaniju je donijela i svježu viziju budućnosti: "Yahoo će morati biti pretežno mobilni kompanija".

Ulagačima se sviđa ono što trenutno vide. Yahoo u 2013 godinu ulazi u svojoj najjačoj poziciji u posljednjih nekoliko godina. Koliko dobro će dobro kapitalizirati svoju sadašnju poziciju ostaje da se vidi. Međutim, ono što je neupitno jeste da će dolazak Marissa Mayer svakako pomoći kompaniji u zapošljavanju novih talenata posebno inženjera za mobilne tehnologije.

Trenutna tržišna vrijednost kompanije Yahoo je nešto više od 23 milijarde dolara.