Marissa_Mayer_Yahoo

Izvršni direktor kompanije Yahoo, Marissa Mayer izazvala je prilično burne reakcije sa svojom nedavnom odlukom da ukine politiku kompanije koja dozvoljava jednom broju zaposlenih da mogu da rade od kuće.
Od kada je došla na čelo Yahoo, Marissa Mayer konstantno radi na promenama u politici i načinu poslovanja kompanije u cilju što bržeg povratka na stare puteve slave. Sada Marissa Mayer gasi nedovoljno popularnih i profitabilnih proizvoda.

Najnovija promena donosi da će 1. april 2013 godine Yahoo ugasiti sledeće usluge: Yahoo Avatars, Yahoo aplikaciju za BlackBerry, Yahoo Clues, Yahoo App Search, Yahoo Sports IQ i Yahoo Message Boards web sajt. Takođe, od 16. aprila 2013 godine kompanija Yahoo više neće podržavati Yahoo Updates API.

Promene dolazi kao posledica napora kompanije da se više fokusira na svoje osnovne proizvode i iskustava. Marissa Mayer veruje da je ovo najbolji način da postojeći proizvodi učine najboljim što mogu biti.

Izvršni potpredsednik platforme Džej Rossiter rekao najkritičnije pitanje pitaju je da li je iskustvo zaista svakodnevna navika koja još uvek odjekuje sa svima. U nekim slučajevima to znači ažuriranje proizvoda kao što su nedavno uradili sa Flickr za iPhone i iPod touch, Iahoo mail i kompanije Homepage. U drugim slučajevima, oni su morali da donesu odluku da se ugasi neke proizvode.

Ovu promenu Marissa Mayer je nagovestia prošli mesec tokom investitorske konferencije. Tada je saopštila da će kompanija smanjii broj mobilnih aplikacija koje trenutno poseduju, sa oko 70 na oko 15, i njima bi se još više posvetili u cilju poboljšanja ukupnog korisničkog iskustva.