microsoft illumiroom

Iako sledeća generacija Xbox konzole za igranje kompanije Microsoft neće sadržavati set za virtuelnu realnost, novi Xbox će ipak pokušati napraviti veliku stvar tako što će pretvoriti celu vašu dnevnu sobu u veliki ekran za video igre.

Uoči ovonedeljne CHI 2013 konferencije kompanija Microsoft juče je objavila novi demonstracioni video u kom prikazuje novu Xbox funkciju IllumiRoom koja projektuje aspekte igre na zidove oko vašeg televizora kako bi se povećalo uranjanje u virtuelno okruženje.

IllumiRoom koristi projektor i Kinect senzor za proširenje TV ekrana sa perifernim projektovanim iluzijama, drugim rečima, IllumiRoom funkcionalnost proširuje igru van granica vašeg televizora kako bi vam pomogla da se što više “uživite” u igru. Kompanija naglašava da je proizvod samokalibrirajući i da je dizajniran da radi u bilo kojoj dnevnoj sobi.

Nova funkcionalnost dolazi sa nekoliko opcija za filtriranje sadržaja i ako niste zainteresovani da celu dnevnu sobu transformišete u svet igara. Na primer, možete da izaberete da samo oružje i neprijatelji budu prikazani na periferijama vašeg televizora ili možete da izaberete da imate samo gole obrise okruženja igre prikazane oko televizora.

Podrazumeva se da će IllumiRoom verovatno biti jedna od ključnih karakteristika koje će Microsoft predstaviti kada bude zvanično predstavljanje nove Xbox konzole, što je planirano za 21. maj 2013.

Video demonstraciju Xbox funkcionalnosti IllumiRoom možete pogledati ispod.