skype za outlook

Kompanija Microsoft predstavila je Preview verziju Skype za Outlook.com, sa kojim korisnicima omogućuje pozivanje i slanje poruka iz Webmail servisa koristeći dodatak za preglednik.

Kada je Microsoft prvi put predstavio svoj Webmail servis Outlook.com, u srpnju prošle godine, tada je obećao da će korisnici moći koristiti Skype video pozivanje sa Web-a.

Outlook.com je imao veliki broj ažuriranja proteklih nekoliko mjeseci koji nisu uključivali integraciju Skype-a. Srećom, kompanija Microsoft nije zaboravila na svoje obećanje te je najavio kako će od sada Outlook.com podržavati Skype video pozive.

Skype video pozivanje u sklopu Outlook.com od danas je dostupno u Velikoj Britaniji, slijedi SAD i Njemačka kojima će Skype za Outlook biti dostupan u idućih nekoliko tjedana, dok će ostatat svijete podršku dobiti do kraja ljeta.

Integracija radi tako što prvo morate instalirati dodatak pregledniku koji komunicira s Skype i Outlook.com. Dodatak (plugin) podržava najnovije verzije programa Internet Explorer, Firefox i Chrome, a od Skype korisnika će biti zatraženo da ga preuzmu kada njihov Outlook.com račun bude uparen sa Skype na Web-u. Skype za Outlook.com će podržavati glasovno i video pozivanje, zajedno s instant porukama.

Microsoft već neko vrijeme radi na prebacivanju svojih MSN korisnika na Skype s obzirom da će Messenger usluga biti ugašena 15. ožujka. Microsoft tako ostaje sa dva chat proizvoda, Skype i Lync čija budućnost svakako jeste integracija i povezivanje sa ostalim proizvodima kompanije. Skype na Outlook.com je korak u tom pravcu.