3d-tiskani pistolj

Testiran je prvi 3D-tiskani pištolj, napravljen od plastike otporne na toplinu. Kreator Defense Distributed navodi da se 3D-tiskani pištolj zove Liberator (osloboditelj) te da je uspješno testiran u Texasu.

Pištolj sadrži šesnaest dijelova od kojih je petnaest izrađeno od ABS plastike otporne na toplinu dok je udarna igla izrađena od metala kako bi pištolj mogao biti otkriven sa detektorom metala, što ga prema Američkom zakonu čini legalnim.

Pištolj tiskan na Stratasys Dimension SST 3D printeru sposoban je za ispaljivanje standardne municije a njegovi nacrte se mogu preuzeti sa Interneta.

Postoji velika potražnja za oružjem. U nekim državama kažu da ne možete posjedovati vatreno oružje ali to više nije istina. Vidim svijet u kojem tehnologija kaže da možete imati skoro sve što želite. Potpuno sam svjestan da se ovaj 3D-tiskani pištolj može koristiti da naškodi drugim ljudima ali smatram da to nije razlog da se ovako nešto ne napravi ili razlog da se ne omogući i drugima da naprave isto,

priopćio je Cody Wilson, osnivač kompanije Defense Distributed koja stoji iza projekta 3D-tiskanog pištolja.

3D tiskanje radi tako što se izgrađuje sloj po sloj materijala kako bi se dobio proizvod. 3D printer koji je korišten da bi se napravio ovaj pištolj kupljen je na eBay-u za 8.000 dolara.