internet explorer 11 za windows 7

Nekoliko tjedana nakon što je debitirao sa Windows 8.1, Microsoft je objavio Internet Explorer 11 i za korisnike Windows 7.

Treba reći da novi IE vizuelno ne izgleda drukčije od Internet Explorer-a 10, nema tu onih vizualnih ukrasa koji su prisutni u verziji IE 11 namjenjenoj za korisnike Windows 8, ali donosi neka izuzetna poboljšanja performansi.

Kompanija Microsoft tvrdi da je novi JavaScript engine u Internet Explorer-u 11 gotovo 10 posto brži u odnosu na JavaScript engine IE 10, za koji inače tvrdi je 30 posto brži od najnovijih verzija Google Chrome i Mozilla Firefox preglednika).

Novi Internet Explorer također dodaje podršku za nekoliko novih Web standarda kao što su HTML5 video bez dodataka (plugins), “drag and drop” mogućnosti HTML5, kako i najnovije verzije WebGL koji utire put za Web stranice koje izgledaju kao tradicionalne desktop aplikacije i igare.

Treba reči da najnovija verzija Microsoft-ovog preglednika donosi i nekoliko suptilnih nadogradnji koje će kod korisnika stvoriti osjećaj da se pregledavanje Web-a sa IE 11 odvija znatno brže.

Korisnici Windows 7 mogu sačekati automatsku nadogradnju ili Internet Explorer 11 preuzeti na oficijelnim stranicama kompanije Microsoft.