Apple korisnici na aplikacije potrosili 10 milijardi dolara u 2013Kompanija Apple je objavila da su njeni korisnici u 2013 godini potrošili nevjerojatnih 10 milijardi dolara na aplikacije za iPhone i iPad.

Samo u prosincu, kupci su potrošili više od milijardu dolara za preuzimanje više od 3 milijarde aplikacija. Kompanija ističe da je to bio najuspješniji mjesec u povijesti App Store. Također, Apple dodaje i da su pokretanja App Store 2008 godine vlasnici aplikacija zaradili 15 milijardi dolara.

Što se tiče App Store, trgovina Apple korisnicima trenutno nudi više od milijardu aplikacija. Kompanija sa vlasnicima aplikacija dijeli zaradu u odnosu 70-30, Apple za sebe zadržava 30% od prodajne cijene aplikacije. To znači da je kompanija samo u prošloj godini isplatila 7 milijardi dolara vlasnicima aplikacija ali i zaradila 3 milijarde dolara. Sve ovo govori o tome koliko je skočila prodaja aplikacija.

Apple navodi da je za iznimno uspješnu godinu zaslužan iOS 7, operativni sustav koji je donio mnoge nove značajke i API-je , omogućujući developerima da kreiraju još bolje aplikacije.

U svom priopćenju kompanija Apple posebno se zahvalila dobro poznatim aplikacijama Evernote, Yahoo, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest i American Airlines za iskustvo koje nude korisnicima ali i aplikacijama kao što su Ellen DeGenere “Heads Up”, ProtoGeo “Moves”, Simon Filip “Afterlight” i aplikaciji Kevin Ng pod nazivom “Impossible Road”.