Twitter tweets ponovo u rezultatima pretraživanja na Googleu

Google je jučer objavio da je postignuto partnerstvo s Twitter-om. Partnerstvo znači da će nakon četiri godine izgnanstva Twitter tweets biti ponovo vidljivi u Google pretrazi na mobilnim uređajima.
Drugim riječima, od sada ćete biti u mogućnosti tražiti određene Twitter račune, tweets ili hashtags, bez potrebe za otvaranjem svoje Twitter aplikacije i bez potrebe za odlaskom na Twitter stranicu putem mobilnog preglednika.

Google ističe da će njegovim korisnicima ovo parterstvo omogućiti da dobivaju informacije vezane za neki događaj u stvarnom vremenu. Također, Google smatra da je ovo odličana prilika za sva poslovanja i generalno sve korisnike na Twitteru da dođu do globalne publike u najrelevantnijem trenutaku.

Što god da mislite o njemu, Twitter je jedan od najboljih izvora kada su u pitanju informacije u realnom vremenu vezane za neki događaj.

Ovo partnerstvo sa neprikosnovenim gigantom Internet pretraživanja je svakako dobra vijest za Twitter, s obzirom da je sada doseg njegove platforme znatno proširen. Prema posljednjem izvješću, Twitter nešto više od 300 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Google i Twitter navode da će izvedba izvoditi postupno, najprije na mobilnim preglednicima a potom i na Google aplikaciji za Android i iOS. U dogledno vrijeme, značajka će se proširiti na više jezika kao i na desktop računala.