Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Mozilla Firefox je drugi najpopularniji pretraživač na svetu

sa jednim komentarom

web pretrazivaci

Prema najnovijim podacima kompanije StatCounter, Mozilla Firefox je posle Google Chrome drugi najpopularniji pretraživač na svetu.

Prvi put do sada Mozilla je na globalnom nivou ispred Microsoft-ovih pretraživača Internet Explorer i Edge. Mozilla Firefox je u mesecu aprilu koristilo 15,6 posto desktop korisnika širom sveta što je 0,1 odsto više od kombinovanog udela Internet Explorer i Edge.

U poslednja tri meseca kombinovani udeo Microsoft-ovih pretraživača kao i udeo Mozilla Firefox-a na tržištu desktop pretraživača je u padu i to što je Firefox ispred Microsoft-a je čisto zato što je njegov udeo na tržištu sporije opadao.

Jedini pretraživač čiji je udeo na tržištu rastao tokom poslednja tri meseca je Chrome. Udeo Google-ovog pretraživač u februaru iznosio je 59 posto da bi u aprilu narastao na 60,5 posto. Udeo Opera i svih ostalih desktop pretraživača iznosi 8,4 odsto.

2016-05-17-image-6

Written by Slavnic Predrag

18 Maja, 2016 at 9:11 am

Jedan odgovor to 'Mozilla Firefox je drugi najpopularniji pretraživač na svetu'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Mozilla Firefox je drugi najpopularniji pretraživač na svetu'.

  1. Nista iznanadjujuce, Google je skoro pa monopol, a i korisnici vole unificirane stvari, a ne da se navikavaju na nove pretrazivace. Mene cudi sto se ostali josh drze

    invekta

    3 jun 16 at 07:32

Ostavi komentar