Već neko vreme Android korisnici imaju mogućnost da pohrane mape u okviru Google Maps aplikacije kako bi ih mogli koristiti i onda kada nemaju Internet konekciju. Sada Google Maps aplikacija dobija novu značajku, “samo Wi-Fi mod“ kojoj će se najviše obradovati svi oni koji skupo plaćaju ili imaju ograničen prenos podataka.

google maps

Google Maps aplikacija ima offline mod međutim on trenutno radi tako da morate prvo preuzeti područje (mapu) da bi ga mogli koristiti kada niste povezani na Internet, ali čim telefon bude u mogućnosti da koristi mobilni prenos podataka on će to uraditi automatski. Sada, nova značajka “samo Wi-Fi mod“ vam omogućava da ograničite Google Maps aplikaciju da samo koristiti Wi-Fi za prenos podataka. To znači da na vašem mobitelu ne morate isključiti prenos podataka, tako da druge aplikacije mogu nastaviti koristiti Internetsku vezu vašeg mobilnog operatera.

Nova značajka WiFi-only mod možete uključiti iz izbornika Postavke (Settings). Da bi spremili određeno područje (mape) na vaš uređaj, odite u izbornik aplikacije, na “Offline areas”, a zatim pritisnite gumb plus da biste dodali novo područje.

Ono što je također iznimno važno napomenuti jeste da pored WiFi-only moda Google Maps aplikacija sada nudi mogućnost da pohranite mape na vašu eksternu SD karticu. Korištenje ove značajke je samo po sebi prilično jasno, potrebno je da otvorite postavke u podizborniku “Offline areas” i odaberite “Storage preferences.”