Microsoft je predstavio svoj prvi desktop računar. Nakon glasina i spekulacija koje su trajale poslednjih meseci, Microsoft je konačno predstavio Surface Studio.

Surface_Studio

Dizajniran za “kreatore” i “profesionalace” Surface Studio poseduje 28-inčni TrueColor ekran osetljiv na dodir (3: 2 aspect ratio) u kućištu debljine 12.5mm kojeg odlikuje 13,5 miliona piksela (192 piksela po inču). Kompanija Microsoft naglašava da je to 63 odsto više u odnosu na 4K televizor.

Surface Studio spada u kategoriju “all-in-one” računara ali za razliku od mnogih drugih koji komponente ugrađuju u zadnji deo ekrana, Microsoft je izabrao da hardver smesti u samu bazu / postolje. Najjača konfiguracija u ponudi nudi šestu generaciju Intel Core i7 procesora, grafikom Nvidia 980M sa 4 GB GDDR5 memorije, 32 GB RAM-a i 2 TB za skladištenje . Snaga dolazi od napajanje jačine 270 W.

Što se tiče povezivosti, Surface Studio nudi 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, ugrađenu podršku za Xbox bežične kontrolere, četiri USB 3.0 porta, čitač SD kartica, mini DisplayPort i 3.5mm priključak za slušalice. Prednja kamera od 5 megapiksela radi sa Windows Hello.

Pored toga što je kompatibilan sa Surface Pen, Surface Studio takođe može biti uparen sa novim ulaznim uređajem koji se zove Sufrace Dial.

Surface Dial Surface Pen

Pritiskom na točkić, na ekranu će oživeti radialni meni koji možete kontrolisati jednostavnim okretanjem točkića levo ili desno. Pored toga, Sufrace Dial se može koristi i kao scroll točkića za brzi pregled Web stranica, dokumenata i slično. Ovo je vrlo zanimljiv i koristan uređaj koji će takođe biti kompatibilan sa Surface Book i sa Surface Pro. Surface Dial će koštati 100 dolara i biće dostupan od 10. novembra a vi ga već sada možete naručiti na Microsoft Store.

Surface Dial

Kompanija Microsoft je počela da prima narudžbe za Surface Studio koji će imati svoj debi 15. decembra. Što se tiče cena, najniža cena za Surface Studio je 2,999 dolara za Intel Core i5, 8 GB RAM, GeForce GTX 965M GPU i 1 TB prostora za skladištenje a najviša 4,199 dolara za Intel Core i7, 32 GB memorije, GTX 980M i 2 TB prostora za skladištenje.