Nintendo konzole već godinama imaju problema s piratstvom i hakiranjem, a sada je kompanija konačno odlučila da učiniti nešto povodom toga. U suradnji s “bug-busting” platformom HackerOne, Nintendo je predstavio svoj “bug bounty” program za pronalaženje i popravljanje ranjivosti na njenoj Nintendo 3DS konzoli za igranje.

nintendo 3ds konzola

Program je usredotočen isključivo na greške koje se pronađu na Nintendo 3DS konzoli i za njih pronalazačima nudi novčane nagradeod 100 dolara do 20.000 dolara. Nintendo traži ranjivosti koje se odnose na:

  • Piratstvo
  • Varanje
  • Širenje neprimjerenog sadržaja za djecu
  • Ranjivosti Nintendo 3DS sustava
  • Ranjivosti Nintendo aplikacija za Nintendo 3DS sustave
  • Hardverske ranjivosti Nintendo 3DS konzole

Kao što možete vidjeti, popis je prilično iscrpan što samo pokazuje da je Nintendo itekako svjestan da je njegova platforma puna propusta.

Jedan od najpoznatijih propusta Nintendo 3DS konzole vjerojatno je “Revolution” kertridž, poznatiji kao “R4”, koji vlasnicima ove konzole za igranje omogućuje da ROM igre preuzmu s interneta a zatim da je igraju na konzoli preko slota za SD karticu. Kompanija Nintendo je u više navrata od najvećih online trgovaca tražio da se zabrani prodaja “Revolution” kertridža, međutim kertridž je još uvijek moguće pronaći uz malo truda.

Problem Nintenda nije samo 3DS konzola, kompanija problem s piratstvom i hakiranjem ima odavno. Nintendo Wii je konzola koja također ima nevjerojatne propuste koji su korišteni kako bi se na nju instalirale domaće aplikacije i ROM lanseri koji igračima omogućuje da na svoje eksterne diskova ilegalno preuzimaju igre koje zatim mogu igrati, bez diskova, na Nintendo Wii konzoli.

Više detalja o ovom Nintendo programu za nagrađivanje pronađenih ranjivosti na njenoj 3DS konzoli možete pronaći na https://hackerone.com/nintendo