Prema pisanju Slovenačkog Dela, najbogatiji Slovenci Samo i Iza Login traže kupca za svoju kompaniju Outfit7.

outfit7-talking-tom

Glavni proizvod kompanije je izuzetno popularna mobilna aplikacija Talking Tom. Za kupovinu je navodno ozbiljno zainteresovana kineska kompanija Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co. koja se sprema da u sledećih nekoliko dana kompaniji Outfit7 pošalje svoju zvaničnu ponudu.

Poslednjih nekoliko dana može se čuti da je prodaja kompanija Outfit7 definitivna te da su se Samo i Iza Login za prodaju odlučili još pre nekoliko meseci. Takođe, dobri poznavaoci prilika na tržištu procenjuju da bi cena Outfit7 mogla dostići 600 miliona evra.

Samo i Iza Login su većinski vlasnici kompanije Outfit 7 koju su osnovali 2009. godine. Kompanija je krajem prošle godine imala 120 akcionara od kojih je većina zaposlenih. Sedište kompanije je u Londonu.

Outfit7 postigao veliki hit sa svojim “Talking Tom and Friends”, koji su do sada imaju oko 5 milijardi preuzimanja na raznim mobilnim uređajima. Talking Tom je jedan od najpoznatijih likova iz mobilnih igara širom sveta koji ima više od 250 miliona mesečno aktivnih korisnika.

Prošle godine Outfit7 je ostvario 108 miliona evra prihoda od prodaje od čega je 80 miliona evra profita. Takođe, kompanija je prošle godine isplatila 74 miliona evra dividende.

Kineska kompanija Zhejiang Jinke je deoničarsko društvo sa tržišnom kapitalizacijom od 3,7 milijardi evra. Ono što je zanimljivo je to da je trgovanje njihovim akcijama suspendovano već mesec dana. Prema navodima rukovodstva kompanije razlog za to je plan da se preuzme kompanija iz oblasti mobilnih igara i industriji zabave.

Zanimljivo je da je osnovna delatnost kompanije Zhejiang Jinke proizvodnja hemikalija međutim, kompanija očigledno želi da izađe iz ovih okvira jer je ove godine već kupila kompaniju Zhexin IT koja se poput Outfit7 bavi proizvodnjom zabavnih aplikacija, online igara i animacija.