Kompanija Microsoft je krajem 2014. godine objavila Skype Translator (Skype Prevoditelj) kao samostalnu aplikacija za Windows 8 a krajem 2015. godine ga je integrisala u desktop verziju Skype-a. Početkom ove godine Microsoft ga je ugradio izravno u Skype za Windows.

Skype Prevoditelj u realnom vremenu dostupan na mobilnim i fiksnim telefonima

Do sada je značajka bila dostupna samo za “Skype-to-Skype” pozive, ali sada je ona dostupna i za pozive na fiksne i mobilne telefone, što znači da osoba s druge strane poziva ne treba da bude Skype korisnik. Ono što vam je potrebno jeste da se prijavite na besplatni Windows Insider program, imate najnoviju verziju Skype Preview na Windows PC i Skype kredit ili pretplatu za upućivanje poziva.

Skype prevoditelj u stvarnom vremenu je za sada moguć s devet jezika: arapski, brazilski portugalski, engleski, francuski, njemački, talijanski, mandarinski, ruski i španjolski.

Prilikom poziva, osoba koju pozivata će prvo čuti poruku da se ovaj poziv snima i prevodi a zatim će se poziv odvijati s kratkom odgodom potrebnom za prijevod. Skype Prevoditelj se oslanja na strojno učenje, tako da će on vremenom raditi sve bolje i bolje. To također znači da je moguće da će u začetku biti i nekoliko grešaka.

Najnovije izdanje Skype-a osim audio prijevoda za redovite telefonske pozive uključuje i mogućnost za razmjenu Skype kontakata, prosljeđivanje poziva na mobitele ili fiksne telefone, snimanje i dijeljenje video poruka na Skype čak i kada korisnici nisu online.