google SEO svet može izgledati veoma zastrašujući za sve one koji ulaze u ovu igru sada. Termine poput vajanje PageRank-a, vremenska analiza linkova, kanonikalizacija i mnoštvo drugih ezoteričnih termina se stalno ponavljaju oko SEO sveta.

Razlog zašto kažem da je zbog toga na kraju korisnik odlučuje šta profil Top Ranking sajt treba da bude. Google, Bing, i drugi pretraživači imaju istorijski potrošio milione (ako ne i milijarde) dolara na pokušavaju da stvore najbolji sistem za pretraživanje informacija za ljude koji traže informacije na osnovu pretrage fraze.

Google, Bing i ostali pretraživači troše milione (ako ne i milijarde) dolara pokušavajući da stvore najbolji sistem za pretraživanje informacija, za ljude koji traže informacije na osnovu fraze pretrage. Trošeći vreme, energiju i resurse pokušavajući da shvate šta korisnici žele na osnovu reči koje ukucavaju. Što su pretraživači uspešniji u tome više novca zarađuju.

Razumevanje korisnika je ključ

Kao SEO praktičari, naš posao je da razumemo podskup ovih Internet korisnika koje ciljamo, kako oni koriste ključne reči da biste pronašli ono što traže i koje informacije možemo da im obezbedimo a koje će našu digitalnu imovinu istaći kao najbolji izbor za te korisnike. 

Osim toga, moramo biti upoznati sa signalima koje pretraživači koriste za donošenje odluke i potruditi se da obezbedimo da sajt koji smo optimizovali efikasno šalje signale na Google i Bing. Međutim, mnogi SEO praktikanti provode jako mnogo vremena fokusirajući se na optimizaciju sajta trudeći se da budu na listi za određene fraze ključnih reči a ne vodeći dovoljno vremena o tome da sajt zaista korisnicim ponudi neki sadržaj kojim bi zadovoljio njihove potrebe.

Prvo pitanje koje treba svako ko ulazi u SEO svet da postavi sebi kada cilja određene ključne reči, naročito kada su u pitanju one konkurentne, jeste “Koje formacije korisnik traž i da li moj sajt obezbeđuje tu informaciju na način koji se razlikuje od svih ostalih sajtova koji se bore za istu frazu? ”

Drugi način da ram je to “zašto bi korisnik u potrazi za termin u pitanju mislim da je moj sajt pruža vrhunski digitalno iskustvo i to je dubina informacije dovoljan da moj sajt zaista zaslužuje da bude u prvih 10 na Google-u ili bing za ovaj termin? ” Zaslužuje da bude rangiran u prvih 10 za određenu frazu za pretragu naravno ne garantuje da ćete biti tamo, ali to ne čini proces dobijanja bilo mnogo lakše.

Postoji li strategija sadržaja?

Drugo pitanje na koje treba da se odgovori u procesu optimizacije jeste da se definiše strategija sadržaja koji se šalje. Ova strategija mora da omogući proizvodnju novih i autentičnih sadržaja koji će povećati vašu poziciju kao lidera u industriji za fraze koje su ciljane.

Dolazak na vrh rang liste pretrage je samo pola bitke. Druga polovina jeste ostajanje na tom mestu, ispred svojih konkurenata, i usmerenost na stalno obezbeđivanje relevntnih informacija korisnicima koje zadovoljavaju njihov upit i to na način koji je superioran u odnosu na konkurenciju. Definisanje strategije za proizvodnju sadržaja s obzirom na raspoložive resurse za ovaj projekat je ključni korak u stvaranju osnove za veoma uspešnu SEO kampanju.

Sa superiornim sadržajem koji se jezgrovito bavi potrebama vaših korisnika omogućava vam da dobijete linkove od kredibilnih izvora, čineći vašu društveno medijsku aktivnost ubedljivijom i angažovanijom, čini vaša saopštenja za javnost relevantnijim sa mnogo značajnijom distribucijom, poboljšavajući svoj brend i pružajući korisnicima bolje ukupno digitalno iskustvo.