Istraživanje pokazuje da je potreba za Linux talentima u porastu gdje neke tvrtke izvještavaju i 50-postotno povećanje radnih mjesta u svezi sa Linuxom i to samo u posljednjih godinu dana. To je svakako dobra vijest, ako već znate kako da radite pod Linuxom, a možda i bolje vijesti, ako ste u potrazi za novom tehničkom ulogom.

Linux Foundation je neprofitna fondacija žele pomoći zadovoljiti potrebu uz prošireni program obuke koji uključuje besplatni Webinar prezentovan od strane niza vodećih tehničkih talenta iz Linux kernel zajednice i proširenih klasa na novim lokacijama širom svijeta.

Postoje mnogi Linux programi za obuku danas, uključujući i one iz Red Hat, Novell, Canonical, te LPI. Ali Linux Fondacija donosi jedinstveni preokret one koji žele da nauče gdje će ih vrsni Linux kernel programeri naučiti sve od doprinose zajednici, svih pojedinosti fajl sustava.

Zaklada planira ponuditi široki raspon opcija adresiranjem širokog niza  potreba. Prema riječima izvršnog direktora Jim Zemlina, jedan od najvažnijih tema je više poslovna nego nego tehnički orjentisana a glasi kako Linux korisnici mogu dobiti podršku za svoj hardver, uređaje i aplikacije?

Linux podržava više drajvera nego bilo koji drugi operativni sustav, dok u je šire poznato kako Linuxov problem najviše leži na lošoj drajver podršci. Pored toga, raznorazne aplikacije su dostupne i za Linux, danas više nego ikada prije. Ali što se događa kad se stotine novih korisnika i developera učestvuju u razvojnom procesu svaki dan?

Oni moraju shvatiti kako funkcionira proces razvoja, te kako pridonijeti zakrpama na način koji će biti prihvavćen od developera koji održavaju sistem kao i Linusa.

Potreba za Linux talentima i znanjem se nastavlja. Ulaganjem u prošireno pružanje obuke i serije besplatno, Linux Fondacija može pomoći napredku Linuxa za zajednicu i za poduzeća stvaranjem najtalentiranijih Linux profesionalaca smo ikada vidjeli.

Za više informacija posjetite Linux trening program.