Goalbot je alat za praćenje ciljeva s jakim naglaskom na akciju (istraživačke akcije, planiranje istih, definisane sljedećeg zadatka) što predstavlja jednu vrstu ohrabrivanja kako bi bolje planirali svoje ciljeve.

oalbot vam pomaže da naučite više o svom cilju provodeći istraživanja i organizaciju unutar Goalbot. Nakon što ste odradili svoje istraživanje onda možete postaviti svoj akcioni plan i sortirati te akcije na sljedećem popisu akcija. Goalbot također uključuje dodatni alat za poticanje mreža potpore gdje se možete povezati s ljudima koji rade prema sličnim ciljevima, podijeliti svoje ciljeve i unose s prijateljima, te sudjelovati na lokalnim sastancima s istomišljenicima koji prate iste ciljeve.

Ne bitno da li želite da smršate, otvorite prodavnicu ili naučite strani jezik, ova internet aplikacija stvarno može biti od pomoći kao i sam sajt koji nudi već gomilu ciljeva koje možete preuzeti od drugih korisnika ili se priključiti istom cilju. Goalbot je besplatna usluga i zahtijeva prijavu, iako možete proći bez prijave ukoliko želite samo da ga testirate.