Google je juče predstavio sofisticiranu mogućnost da dobijete odgovor na vaše pitanje kroz pretragu. Ta opcija još nije u potpunosti pristupačna ali će biti predstavljena korisnicima narednih dana.

Kao što je Google priznaje, odgovor neće raditi za sve vaše upite, ali je vrlo učinkovit s pretraživanjima oko informacije koje bi mogle stati u tabelarni prikaz. Otuda inspiracija i korištenje Google Squared podataka. Isprobajte na "empire state height" i da bi zapravo trebao dobiti visinu Empire State Building podebljano na vrhu stranice s rezultatima (slika ispod).

google_answer_highlight 
Ovo možda jesu sitnice za obične Google korisnike. Svakako, ovo može ubrzati pretragu korisnika, dok sa druge strane umanjiti broj klikova koji primi određeni sajt iz prostog razloga što će korisnik informaciju koju traži dobiti direktno u Google pretrazi.

Nastojanja Googlea da optimizuje svoju pretragu idu prilično daleko, što će korisniku u svakom slučaju pomoći, dok će vjerovatno vlasnici podataka biti frustrirani jer od toga neće imati ništa.