Prošle godine Google je uveo Rich Snippet, novu opciju koja omogućuje da se prikaže površina strukturalnih podataka s vaših stranica na Google rezultatima pretrage. Do sada, korisnici su bili oduševljeni Rich Snippetima, nakon svega, Rich Snippeti takođe imaju funkciju da pomognu ljudima da čine više korisnih klikova i nađu ono što im je potrebno brže nego do sada.

Uz novu opciju Google naglašenih odgovora, i ova nova mogućnost ima tendenciju da pomogne korisniku i reducira broj suvišnih klikova, samim tim poveća Google pretragu, dok sa druge strane očigledno je da će i ova opcija umanjiti broj klikova na sajtove. Google to smatra nepotrebnim klikovima, međutim publisheri tih informacija vjerovatno to neće tako shvatiti.

Google Events je podrška za Rich Snippet vezana za događanja koja ispisuje kalendarski prikaz datuma u mikro formatu za određeni najavljeni događaj, bilo to koncert, seminar, puštanje određenog proizvoda uživo, itd. Ovdje je primjer onoga što Events Rich Snippet donosi sa sobom i kako će izgledati:


Novi oblik pokazuje linkove na određene događaje na stranici zajedno s datumima i lokacijama. Ona omogućuje brz i prikladan način na koji korisnici mogu utvrditi da li ta stranica prikazuje događaj koji bi bili od interesa za korisnika.

Ako imate listu događaja na svojoj stranici, Google preporučuje da pregledate dokumentaciju Event Rich Snippeta koju gdje će vam Google pomoći oko implementacije i obelježavanja takvog sadržaja na vašem sajtu kako bi Google crawler u budućnosti mogao da to pokupi a kasnije i da se uvrsti u rezultate pretrage.

I ovaj kao i svi novi dodaci će biti polagano aktivirani, tako da ova opcija još nije stalna sve dok Google ne dobije odgovarajući feedback od korisnika.