Posle vesti o sletanju US Airwaysovog aviona 1549 u rijeku Hadson koja je prvi put obelodanjena na Twitteru Januaru prošle godine, microblogging servis je brzo dobio novu grupu potenciJalnih korisnika. Tokom prvih meseci u 2009, Twitter je rastao u brzom tempu, sa stopom rasta od 13% u martu 2009.

Sada, međutim, prema naJnoviJim podacima iz HubSpot-a, Twitterov rast drastično usporava. U oktobru 2009, stopa rasta Twitter Je pala na 3,5%. Prosečan aktivni korisnik Twitter je danas angažovan mnogo više nego pre šest meseci.

Većina Twitter korisnika međutim, čak i ako su oni sada u proseku više angažovani, i dalje imaJu manje od 100 sledbenika. Samo 18% svih Twitter korisnika imaJu više od 100 pristalica. Ukupno 81% svih korisnika trenutno takođe sledi manje od 100 ljudi. Pre samo šest meseci, prosečni korisnik Je sledio oko 40 naloga.

HubSpot analiza takođe pokazuJe da Twitter korisnici sada više uključuJu biografije (njih 54%), linkove (oko 65%) i podatke o lokaciJi (41%) u njihovim profilima.

Trenutno, Twitterova popularizacija se povećala van granica SAD. Prema HubSpot analizi od preko 5 miliona Twitter računa, 40% od prvih 20 Twitter mesta su sada izvan Severne Amerike. U Julu 2009, samo 15% Je bilo izvan Severne Amerike.

Da li će Twitter i na internacionalnom planu za narednih 12 meseci zabeležiti ovakav drastičan pad? Živi bili pa videli.