U svom vrhuncu, ICQ je bio jedan od najpopularnijih instant message klijenata. Danas, vjerojatno ćete imati poteškoća pronaći prijatelje na ICQ. Ipak, gotovo dvije godine nakon ICQ 6, ICQ je objavio i novu inačicu svog IM klijent-a. ICQ 7 sada integrira postove iz Twitter, Facebook, Digg, Delicious, Flickr i YouTube-a. ICQ planira dodati podršku za još više društvenih mreža u bliskoj budućnosti.

ICQ 7 je dostupan samo za Windows. Mac korisnici ne propuštaju mnogo. Integracija je urađena prilično traljavo, te dosta bitnih funkcija za socijalne mreže nisu uvedene. Tako recimo Twitter klijent može prikazati update od svih svojih prijatelja, ali filtrira feed samo da se vide @ odgovori ili izravne poruke, čineći ICQ 7 uglavnom beskoristan kao Twitter klijent.

ICQ u najavi novog klijenta ističe da korisnici više ne trebaju otvarati browser kako bi se prijavili na svakoj mreži na kojoj su članovi, međutim za bilo kakve značajnije interakcije na ovim društvenim mrežama, još uvijek morate otvoriti vaš browser. Jedna od rijetkih pozitivnih aspekata novog ICQ klijenta je integracija koja vam omogućuje da istovremeno ažurirate postove na više različitih društvenih mreža.

Jedan vrlo uznemirujući aspekt pri instalaciji aplikacije je da – po defaultu – aplikacija želi promijeniti trenuto zadanu tražilicu za pretraživanje i instalirati ICQ toolbar. Taj trik je vrlo neukusan i u zadnje vrijeme ne prolazi dobro kod klijenata te je zbog toga ICQ je definitivno dobio dosta negativnih poena.

Većina agencija koje su testirale software daju vrlo slabe ocjene te čak i ako ste stari ICQ nostalgičar ova aplikacija nije vrijedna instalacije, naročito pored ostalih besplatnih aplikacija kao što su Digsby, Pidgin, Meebo, itd. Pokušaj da se privuku stari izgubljeni korisnici integracijom osnovnih mogčnosti za manipulaciju sa bazičnim socijalnim mrežama očigledno nije napravio velik pomak ICQ-a na tržištu, a da li će tako i dalje ostati ostaje da vidimo.