google Google ide napred sa svojom pretragom uvodeći funkciju "Nearby" u bar opciji pretrage na levoj strani Google-ovog rasporeda pretrage.

Kada kliknete na "Nearby", Google će ograničiti rezultate samo na lokalno područje. Možete čak da podesite alatku da pokaže rezultate u blizini drugih oblasti tako što ćete uneti novu prilagođenu lokaciju.

Alat je preuzet od nedavno pokrenutog proširenje za pretragu na Android telefonima koji koristi vašu lokaciju da bi rezultati pretrage bili što korisniji.

Ako vam se ova nova opcija ne prikazuje, možete ja pokrenuti pomoću jedne od unapred definisanih pretraga koje Google ima pripremljene. Probajte Google je što dalje korake u lokalnu pretragu danas pokretanje "aerodromi" traži opciju.

Nova funkcija se dodaje putem opcije za pertragu na levoj strani Google pretrage.

Jednom kada kliknete na recimo "airports" Google će ograničiti rezultate samo na lokalnom području što može biti veoma korisno da brzo pronađete rezultate za lokalnu pretragu.

Alat je preuzet od nedavno pokrenutog proširenja za pretragu na Android telefonima koji koristi vašu lokaciju da bi rezultati pretrage bili što korisniji.