owen-van-natta200x398 Owen Van Natta, posle nepune godine dana nakon što je preuzeo poziciju od Chris DeWolfe, podneo je ostavku.

Zamenit će ga podpredsednici Mike Jones i Jason Hirschhorn, koji su došli sa Van Natta-om u aprilu prošle godine.

Van Natta-ova ostavka potiče iz dugog neprijateljstva sa sadašnjim podpredsednikom Jason Hirschhorn-om. Pričalo se da bi zbog tih nesuglasica Hirschhorn trebao biti taj koji će otići, ali kako se već ispostavilo Van Natt izgleda nije mogao da izdrži.

Owen je na neverovatan izazov u radu uspeo da usmeri revitalizaciju MySpace-a, čije poslovanje danas pokazuje veoma pozitivne znake kao rezultat njegovog rada i posvećenosti. Razgovarali smo o prioritetima, Owen je odlučio da lično i profesionalno ide napred, mi smo se složili da je najbolje za njega da se povuče u ovom trenutku. Želim da se zahvalim Owen-u za sve svoje napore,

navodi se usaopštenju, predsedavajućeg News Corps-a i izvršnog direktora Digital Media-je.

U zajedničkom saopštenju, Jones i Hirschhorn su komentarisali svoje nove uloge:

Mi smo se pridružili MySpace-u prošlog aprila sa veoma specifičnim setom ciljeva koje smo imali u planu, i sada ćemo raditi zajedno kako bi te ciljeve realizovali.

MySpace je neverovatno, jedinstveno mesto, a mi smo napravili realni dobitak u smislu fokusiranja na proizvode i korisničko iskustvo. Ja sam ponosan na rad koji smo svi zajedno ostvariti i radovali se gledajući svoj kontinuirani rast,

rekao je Van Natta.