google Usluga koja je izgleda u veoma ograničenoj fazi testiranja radi sa specijalnim set-top box-om, pretražuje sadržaj programskog vodiča za Dish mrežu, kao i video materijale sa YouTube sajta.

Bez bilo kakvog detaljisanja u vezi specifične implementacije, ostalo je nejasno koliko je ovaj poduhvat sličan novom nadolazećem TiVo Premiere servisu koji je najavljen prošle nedelje.

Možda najzanimljiviji aspekt je tehnologija koja pokreće set top-box. Očigledno je da su delovi Android OS dostupni u ovom Google uređaju. Android je uočen i na drugim uređajima kao što su netbook (ili, tzv smartbooks).

Kako potrošačka elektronika ima strahoviti napredak prema konekciji, tako postoje i velike mogućnosti za programiranje ugrađenih sistema. Kako već stvari stoje, većina ugrađenih uređaja koriste bilo obični kernel ili izmenjenu verziju BusyBoks, ali Google može ponuditi teorijski okvir koji će biti slobodan i bogat za kreatore uređaja, dok takođe mogu ponuditi mogućnosti koje utiču na Google-ovu osnovnu delatnost.

Naravno, ovo nije prvi Google napad na televiziju. 2008 godine, Google AdWords je pokrenuo Google TV Ads, kao platformu za kupovinu reklamnog vremena na različitim tržištima. Taj projekat nije bio uspešan kao drugi Google poduhvati, ali možda direktniji način vezivanja za pretragu na televiziji bi dao bolje rezultate.